Освежаващ чай от мента

71
Освежаващ чай от мента

Прибавете тази напитка към своите любими

Ментата е популярна, благодарение на своя освежаващ ефект и целебни свойства. Днес ще ви разкажем как да приготвите вкусен чай от мента, който не само утолява жаждата през горещите дни, но и носи душевно спокойствие, едновременно с това оздравявайки организма.

Чаят от мента е много популярен на територията на Северна Америка. Тази напитка е идеална за жегата и оказва уникален ефект – освежава, тонизира и утолява жаждата. Освен това има прекрасен вкус и запомнящ се аромат.

Ментовият чай избавя човека от излишната тревожност и раздразнителност. Не провокира сънливост. Помага при безсъница и главоболие.

Напитките с мента също така оказват успокояващо въздействие и дори обезболяващо.

Как да приготвите чай от мента?

За целта ви е нужен чайник, в който да запарите билката с кипнала вода. Когато наливате горещата напитка, дръжте чайника високо над чашите, за да изпълните чая с кислород.

Съставки:
1 ч. л. зелен чай
3-4 ч.л. захар;
5 чаши кипнала вода;
30 гр. листа от мента.Начин на приготвяне:

Сложете ментата и зеления чай в керамичен чайник. Залейте с чаша кипнала вода. Оставете така да престои няколко секунди, за да се нагрее посудата. След това излейте течността, оставяйки чаените листа в чайника. Добавете останалите 4 чаши вода, сложете капака на чайника и оставете да престои 2 минути.

Добавете захар на вкус, както и стръкове мента.

Запарете за още 3-4 минути.

Сервирайте този прекрасен чай в неголеми стъклени чаши. По желание добавете в напитката тънки резени лимон.
Добави коментар