Основни познания по готвене, които всеки трябва да има

192
Основни познания по готвене, които всеки трябва да има

Със сигурност не всеки има таланта да направи домашна майонеза, да пошира яйце или да меси бутертесто

Със сигурност не всеки има таланта да направи домашна майонеза, да пошира яйце или да меси бутертесто. Но и надали ще са ви толкова нужни в ежедневието. Има обаче елементарни готварски умения, които е добре да притежавате, ако не искате да карате цял живот на консерви или замразени полуфабрикати.

И без да претендираме за кулинарни шедьоври, вижте кои са елементарните ястия, които един възрастен човек трябва да умее да направи.

Бъркани яйца

Това трябва да е първото умение за готвене, което всеки човек научава. Това реално и едно дете в началното училище е нормално да го умее. Просто разбирате яйцата, слагате на огъня и овкусявате. Това ви гарантира, че няма да жертвате и пет минути, за да се нахраните.

Омлет

Ако можете да направите бъркани яйца, ще можете да се справите и с омлет. Той ще превърне обикновените бъркани яйца в по – специална вечеря.

Палачинки

В основата отново е бъркането на яйце, но с малко повече съставки и умение за пържене. Но като е замислите, има толкова много вариации на палачинките, че няма как да сбъркате с тях.

Салта

Кой казва, че готвенето изисква непременно котлон или фурна? Не и ако говорим за салата. Но дори само с елементарни действия като измиване, белене, рязване и овкусяване на зеленчуци може да сътворите вкусно ястие.

Сандвич

Това го може всяко дете. Учи се още в градината. Трябват ви само фФилии хляб или питка, а между тях месо, сирена и сос. Елементарно!

Месо на скара

За печенето на месо на скара не се изискват кой знае какви умения. Въпросът е да не го препечете или да го оставите сурово. Добавете и зеленчуци, и вечерята е готова.

Печене на бисквити

Всяко дете обича да пече бисквити. Ако имате талант, забъркайте тесто. Ако смятате, че няма да се справите – просто вземете готово и изрежете в желаните форми. Ароматът на прясно изпечени бисквити е просто неповторим!

 Добави коментар