Още за черешите

29
Още за черешите

Не прекалявайте с тях

В началото на лятото черешите са най-разпространеният плод. Ако ще си хапвате от тях обаче, трябва обилно да ги измиете с вода и да не забравяте, че костилките не стават за ядене, съветва bTV.

"Не бива да се приемат с костилките, нито пък с дръжките, защото това са отпадни и нехранителни съставки на плодовете", обясни доц. д-р Даниела Попова.

Освен че е вкусен, този плод понякога ни помага да се избавим от излишното тегло. Доказано е, че има нисък гликемичен индекс и не предразполага към натрупване на мазнини.

За тези, които не очакват черешите да извършат чудеса с телата им, е достатъчно, че могат да вкусят от плодовете. Те са знак, че лятото е дошло. Те са и първият плод, с който обикновено преяждаме. Полезни са, всъщност, само по 400-500 грама на ден, защото съдържат целулоза.

Римляните са опитали черешите един век преди новата ера. Англичаните - чак през Средновековието. Познавачи твърдят, че по вкусови качества българските череши могат да съперничат на калифорнийските.



Добави коментар