Още ползи от кафето

109
Още ползи от кафето

Помага при диета и ни пази от болести

За опасностите и ползите от кафето е писано неведнъж, но учените не спряха дотук и продължиха да дълбаят в експериментите в тази насока. Ново изследване разкрива още няколко предимства на кофеиновата напитка.

Американски изследователи открили, че пиенето на кафе е чудесен начин за отслабване, тъй като кофеинът потиска апетита, като по този начин значително намалява желанието на ядете и предпазва от преяждане.

Освен това кафето увеличава енергията и издръжливостта на организма, помага и за намаляването на мускулната умора. Чаша кафе може значително да увеличи силите ви и да подобри резултатите от физическата активност, пише БГНЕС.

Кафето намалява кръвната захар и по този начин понижава риска от развитие на захарен диабет тип 2, установиха експерти от Харвард. Същото проучване показва, че тези, които обичат кафе, е с 25% по-малко вероятно да развият болестите Паркинсон и Алцхаймер.

В допълнение към казаното по-горе, кофеиновите ободряващи напитки са чудесен антиоксидант, в много случаи по-добър дори от този в плодовете и зеленчуците.Коментари

Коментар: 1
kafe

i tova sega novo li e!!!! taq informaciq q znam oshte ot baba si.


  • 1

Добави коментар