Опасна храна в интернет

56
Опасна храна в интернет

Внимавайте, когато си поръчвате от сайтове

С бума на интернет търговията зачестяват и случаите на нарушения при продажбата на храни в мрежата. Най- пресният случай е от Варна. Там фирма фантом предлага суши с неясен произход и на съмнително ниска цена.

Почитателка на екзотичната кухня решила да поръча за вкъщи любимото си суши. И с изненада открила, че в сайта, който го предлага, освен телефон за доставка няма, нищо друго - нито фирма, нито адрес на производител. На всичко отгоре цената била подозрително ниска. Жената незабавно подала сигнал в Дирекцията по безопасност на храните.

В случая пострадали няма, но продажбата на храни в мрежата става все по-популярна у нас. Най-много се търсят пиците, следвани от китайката кухня, а напоследък и сушито, предпреждава ТВ7.

От Агенцията по храните съветват да търсите на сайта името на производителя, адрес и телефон за контакти. Само така можете да разберете дали той е регистриран по закона за храните. Ако не е - рискът си остава за ваша сметка.

Търговците, които са регистрирани по закона за храните, са вписани в регистър, който може да се намери на сайта на агенцията. Това е гаранция, че дейността им е регламентирана и контролирана.Добави коментар