Олио от рапица срещу коремно затлъстяване

317
Олио от рапица срещу коремно затлъстяване

Това затлъстяване не се повлияло от другите видове олио

Олиото от рапица може да намали коремното затлъстяване благодарение на съдържащите се в него мононенаситени мастни киселини.

Учени от университета на Пенсилвания изследваха въздействието на няколко вида олио върху доброволци с метаболитен синдром, като им даваха всеки ден коктейл с 40 гр растителни мазнини в рамките на здравословна диета с 2000 калории дневно.

Доброволците имали затлъстяване в коремната област, нисък добър холестерол, кръвна захар над нормата, високо кръвно налягане и високи триглицериди. Всички те увеличават риска от сърдечносъдово заболяване, инсулт и диабет тип 2.

Резултатите показват, че при получавалите всеки ден четири седмици рапично олио и рапично олио, обогатено с олеинови киселини, тлъстините в областта на корема намаляват с 1.6%, съобщи dir.bg.

Това затлъстяване не се повлияло от другите видове олио - ленено/шафраново, царевично/шафраново и високоолеиново рапично олио, обогатено с омега-3 мастни киселини.Коментари

Коментар: 1
oлиото от рапица намалява обиколката на корема.

В последните години нараства броят на пациентите с метаболитен синдром-увеличена коремна обиколка/талия/,увеличен холестерол,триглицериди,крьвна захар които водят до увеличаване на сьрдечно-сьдови забол.,диабет и рак на гьрдата.Известна е ролята на омега3мастни киселини за понижаване на общия холестерол,"лошия холестерол,триглицеридите.В каква Доза дневно трябва да се приема рапичното масло?


  • 1

Добави коментар