Очарователни, изненадващи и откровено странни неща за храните

126
Очарователни, изненадващи и откровено странни неща за храните

Нещата, с които се сблъскваме всеки ден, често крият много тайни, които малко хора знаят

Нещата, с които се сблъскваме всеки ден, често крият много тайни, които малко хора знаят. Това са само няколко очарователни, изненадващи и откровено странни неща, отнасящи се за храни:

Цветът на люта чушка всъщност не разкрива нищо за лютивостта й. В действителност трябва да обърнете внимание на нейния размер - колкото по-малка е, толкова по-люта ще бъде.

Може и да звучи налудничаво, но комарите всъщност се привличат от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да гадаем защо това е така.

Предполагахте ли, че авокадото всъщност е плод? Освен това никога не хранете птици с авокадо. То е много вредно и дори отровно за тях.

Гравитацията има страхотно чувство за хумор и обича да се гаври с вас, когато искате едно питие. Как може да се справите с разливането на вода? Изглежда, че няма решение.

Във всяка бутилка вода съдържанието е различно. Причината – никога няма да намерите два източника на вода, които са с еднакво съдържание.

Оцветителите в храните правят децата хиперактивни. Особено когато се касае за жълт или червен цвят.

Кафените зърна всъщност не са зърна – те са плодове. По-точното име за тях е "плодове“ на растението кафе.

Никога не пийте чай, който не е прясно сварен. Японците имат една поговорка: "Вчерашният чай хапе по-лошо от змия“. Студеният и стар чай дразни стените на стомаха толкова много, че китайците го смятат за равностоен на отрова.

Медът е безсмъртен. Най-старият мед, който все още е годен за консумация, е открит през 1922 г. от Хауърд Картър - в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още може да се яде.

Сиренето камембер трябва да се яде колкото е възможно по-близо до неговия срок на годност, но никога след това.

Ако яйце се издига на повърхността, когато е поставено във вода, то вече не е годно за ядене. Това се случва, защото в него се натрупват газове с течение на времето, карайки го да плува.

Киселото зеле е добро за вашата фигура. Неговата киселинност кара тялото ви два пъти по-ефективно да обработва мазнините, което пък може да ви помогне да отслабнете.

Ако хапвате малко парче черен шоколад преди хранене, това ще ви спаси от преяждане, защото тялото ви ще се чувства сито.

Вижте още: 14 храни, без които животът ни би бил по-къс

Храната винаги е по-вкусна през нощта. Всяка храна. Всяка нощ. Добави коментар