Няма "не ям", когато става дума за чесън

112
Няма не ям, когато става дума за чесън

5 причини да го включите в менюто си

Чесънът не само прави храната ни по-пикантна, но и ни носи редица здравословни ползи. Особено, когато става дума за простудни заболявания в студения период от годината.

С какво още е полезен чесънът? Намерихме 5 напълно сериозни и убедителни причини да започнете да го употребявате редовно.

Чесънът помага в нормализирането и подобряването на работата на стомашно-чревния тракт. В рамките на неотдавнашно изследване учените установиха, че хората, които редовно ядат чесън, два пъти по-малко са изложени на риска от развитие на рак на правото черво.

Чесънът е отлично средство за „изчистване” на кръвоносните съдове. Той нормализира артериалното налягане и предотвратява образуването на тромби. Лекарите често предписват препарати на основата на чесън на хората, боледуващи от различни проблеми със сърдечно-съдовата система.Чесънът е много мощен афродизиак и притежава свойството на засилва кръвообръщението. А какво още е необходимо за отлична потенция? Представителите на силния пол, които редовно слагат на масата за хранене чесън, до два пъти по-рядко страдат от рак на простатата.

9 растения-убийци на грипа

Ако през лятото обичате да седите край реката и да гледате лунната светлина и звездите, напълно нормално е да станете жертви на комарите. В чесъна се съдържат вещества, които прогонват нежеланите насекоми. За да загубят „кръвопийците” окончателно интереса си към вас, можете да изядете едва-две скилидки чесън.В състава на чесъна присъства веществото селен, което е мощен антиоксидант и повишава имунитета. Чесънът дарява с бодрост, добро самочувствие и защитава от рак.Добави коментар