Никога не яжте това за закуска

219
Никога не яжте това за закуска

Вижте най-вредните продукти за първото хранене през деня

Правилото, че закуската е най-важното ядене за деня се следва от милиони хора по цял свят. Няма съмнение, че за добрата работа на метаболизма ни трябва да започнем деня с храна, която да не бъде просто компромисен вариант на масата. Вижте кои са вариантите на закуски, които никога не бива да попадат в чинията ви сутрин.

Бекон, шунка и наденицаОбработените меса съдържат нитрати, които след време създават сериозни здравословни проблеми, посочва ТВ7. Американският институт за изследване на раковите заболявания публикува списък с 10-те най-вероятни неща, причинители на заболяването. Нитратите се намират на първо място.

Сладки зърнени културиНякои храни са пълни със скрити въглехидрати и захар. Обърнете внимание на този показател при избора на зърнена закуска. Вероятно не искате нивото на енергията ви да се срине още на първия час след храненето, така че заложете на полезните зърнени култури, а не на шоколадовите мюсли, които ви пробутват по телевизията.

Вижте кои са най-полезните закуски

Пакетирани палачинки с изкуствен сиропМного от предлаганите на пазара сиропи представляват високо-фруктовен царевичен сироп. Преориентирайте се към естествения кленов например. Да не говорим и за консервантите, с които са пълни предварително забърканите и запечатани с вакуум палачинки.

Понички и кексчетаНе само, че това са сладкиши, приготвени от рафинирано бяло брашно, ами в тях има много добавена захар. Този факт води до риск от повишаване нивата на кръвната захар, диабет, затлъстяване.

Подсладени млекаДори те са забранени рано сутрин. Макар да се твърди, че съдържат малко на брой калории, тези млека са пълни с оцветители, изкуствени подсладители и химикали.Добави коментар