Неподозирани приложения на лимоните

206
Неподозирани приложения на лимоните

Лимоните са били на почит заради лечебните им свойства още от древни времена

Лимоните са били на почит заради лечебните им свойства още от древни времена. Те присъстват на трапезата на хората от целия свят и са предпочитани за приготвянето на храни и напитки. Но лимоните имат още неподозирани свойства. Вижте ги:

Почистете и полирайте хромираните повърхности

Може да се отървете се от петната по хрома в дома ви и да полирайте хромираните повърхности само с лимон. Разтривайте лимонова кора върху хрома и ще видите, че той ще заблести, накрая подсушете с мека кърпа.

Почистете дъските за рязане

За да хигиенизирате своята дъска – натъркайте я със срязан наполовина лимон - ще я изчистите и освежите.Почистете и освежете лицето си

Лимонът е естествено средство за почистване на лицето. Той действа и като ексфолиант. Само за няколко дни лицето ви ще засияе.

Използвайте го в кухнята

Ако искате да предотвратите слепването на ориза, докато готвите, добавете чаена лъжичка лимонов сок.

Освежете дъха си

Можете да използвате лимон вместо вода за уста, съветва Дарик радио. Лимонената киселина убива бактериите и ви осигурява свеж дъх за дълго време. Изплакнете с чиста вода, за да не увредите емайла на зъбите си.

Лимонов сок при болки в стомаха

Лимоновият сок помага за пречистване на кръвта, намалява лошото храносмилане, премахва токсините от тялото, подобрява храносмилането.

Добави коментар