Не яж това преди сън

145
Не яж това преди сън

Кои са забранените храни два часа преди лягане?

Какво не трябва да ядете поне 2 часа преди лягане? На първо място: чипсове, пуканки, бисквити – солени и сладки, вафли, сухи пасти, съветва woman.bg. Те са винаги под ръка, не трябва да се приготвят, но са на едно от първите места сред храните, застрашаващи размера на талията ви.

Месо, риба, яйца и други протеинови храни от животински произход също са в списъка. Вярно е, че малки количества от тези храни ще ви наситят и едва ли се залепят по ханша и бедрата ви, но ще са нужни 4 часа за обработка и усвояването им. И когато си легнете, храната не е преработена и започва да се разлага в стомашно-чревния тракт.

Избягвайте и хляб, кифлички и други тестени изделия. Те пък се обработват бързо от организма, но предизвикват повишение на кръвната захар, производство на инсулин в отговор и при положение, че няма да излизате за вечрно бягане, а ще си лягате в леглото – отлагане на мазнини в мастните депа.Забравете преди лягане шоколада, бонбоните – още по-зле и от тестените изделия. Хапнете си шоколада на сутринта, тогава ще ви е нужна много енергия за деня.

Ядки и сушени плодове – знаем, че са полезни; но това е висококалорична храна. И това оставете за утрешния ден. И само в малки количества!

И ако вече си мислите, че не остана нищо – не е вярно. Хапнете салата от марули, от рукола, зеле, целина, парченце тофу, малко кисело мляко без захар, пийнете зелен или билков чай без захар.

Пък можете да изпиете и чаша минерална вода и да установите, че не сте толкова гладни, а ви се е прияло по навик.Коментари

Коментар: 1

то не остана нищо, което да ядем. два не говорим, че обикновено преди сън изобщо не трябва да се яде


  • 1

Добави коментар