Не купувай храна в парка

91
Не купувай храна в парка

Може да бъде опасна

Опасни храни заливат столичните паркове. Проверка на Агенцията по храните установи груби нарушения при продажбата на хот дог на открито. Инспекторите засякоха и сосове с изтекъл срок на годност преди повече от 6 месеца.

Търговията на дребно в парковете през лятото процъфтява и почти на всеки метър има вкусни изкушения. През най-топлия сезон обаче продажбата на т. нар. "бързи храни" се следи изкъсо, защото месото и сосовете в тях се развалят лесно.

Инспекторите откриха много будки, които не съхраняват продуктите при необходимите минусови температури, което също е сериозно нарушение. Почти навсякъде сосовете се държат на открито, а на едно място дори е открита майонеза с изтекъл срок на годност на 11 ноември миналата година. Обектът се оказа незаконен, без документ за регистрация и беше незабавно затворен.

През летните месеци застоялите на слънце сандвичи се превръщат в бомба със закъснител, предупреждава bTV. Д-р Николина Кънчовска от Агенцията по храните разясни, че те са изключително опасни за деца и възрастни, които са с по-слаба имунна система.Добави коментар