Най-вкусните спагети

129
Най-вкусните спагети

Три по-различни рецепти

Спагети с тиквички и сирене
Продукти:
200 гр спагети, 1 тиквичка, 4 с.л. зехтин, 2 с.л. босилек, 4 скилидки чесън, 100 гр сирене, сол
Начин на приготвяне: Сварете спагетите и ги отцедете. На тънко ренде настържете тиквичката по цялата й дължина, така че да заприлича на спагети. Пасирайте заедно сиренето, зехтина, чесъна и сол на вкус до гладък сос. Смесете в купа спагетите и настърганите тиквики и ги объркайте добре със соса.

Винени спагети
Продукти:
400 гр спагети, 1 яйце, 700 гр пилешки гърди, 1/3 ч.ч. галета, 1/4 ч.ч. пармезан, 2 с.л. зехтин, 1 ч.ч. гъби, 4 скилидки чесън, сол, черен пипер, 1 ч.ч. пилешки бульон, 4 ч.л. царевично нишесте, 1 ч.ч. сухо червено вино, 3 с.л. босилек
Начин на приготвяне: Сварете спагетите според указанията на опаковката. Разбийте белтъка в голяма купа, прибавете пилешкото, почистено от кожата и костите и нарязано на парчета от 1 см, разбъркайте добре, за да може белтъкът да полепне по тях. Поръсете с галетата и сиренето. Загрейте 1 с. л. зехтин в голям незалепващ тиган на умерено висока температура. Прибавете половината от пилето, пържете, като бъркате непрекъснато 3 - 4 мин. или докато пилето се опържи отвътре. Изсипете в чиния и пазете топло. Повторете процедурата с останалата 1 с. л. зехтин и с останалата половина от пилето. Запържете гъбите и чесъна в същия тиган на умерена температура за около 3 мин. Поръсете със сол и черен пипер. Смесете бульона и нишестето, разбъркайте добре. Прибавете ги заедно с виното в тигана. Увеличете температурата и ги оставете да заврат. Варете без капак 2 - 3 мин. или докато сосът се сгъсти, като бъркате от време на време. Прецедете спагетите, прибавете пилето и разсипете в 6 чинии за сервиране. Полейте ги с гъбения сос и ги поръсете с босилек.



Спагети със сини домати
Продукти:
400 гр спагети, 500 домати, 2 моркова, 2 патладжана, 4 скилидки чесън, 1 стрък босилек, 1 люта чушка, 100 гр кашкавал, 4 с.л. олио, сол, чепен пипер
Начин на приготвяне: Патладжаните се нарязват на филийки. Намазват се отгоре със сол и се оставят половин час да се отцедят. Лютата чушка и морковите се нарязват на ситно и заедно с пресованите или на дребно нарязани скилидки чесън, се запържват в олиото. Прибавят се настърганите и предварително обелени домати и половината босилек. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Вари се 10 - 12 минути. Измитите и отцедени патладжани се подсушават и изпържват. Спагетите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Объркват се с приготвения доматен сос. При сервиране се слагат парчета от пържените патладжани и отгоре се заливат в чинията със соса. Настъргва се кашкавал и се поръсва със ситно нарязания босилек.

Още рецепти за спагети можете да намерите тук.



Добави коментар