Най-скъпото сирене

69
Най-скъпото сирене

Което май не става за ядене

Едни от най-хубавите събирания са тези, когато се чества някакъв личен празник и по този повод се правят най-различни специалитети.

В някои случаи стига само чаша кафе и дребни сладки за доброто разположение, за някои хора обаче това е прекалено скромно и евтино.

Богатите хора понякога прекаляват, показвайки богатството си, и много често на обикновени срещи харчат годишния бюджет на обикновено семейство, посочва profit.bg.

Купуват вина от нюйоркския бутик Sherry-Lehmann, където най-евтината бутилка струва 2150 долара и хапват най-финия хайвер, за който отделят цяло състояние.

Най-новата мода сега е сирене, старо 100 години, което се продава в Long Clawson Creamery в Ланкършир във Великобритания. Количеството на сиренето е ограничено и поради това цената му расте правопропорционално на намаляване на сиренето.

Деликатесът има специфичен аромат, който някои определят като много неприятен. Сиренето се казва Stilton Gold и парче от него (100 г) струва близо 100 долара. Любопитно колко ли струва парчето на снимката?Добави коментар