Най-скъпите и най-добри пържоли

2053
Най-скъпите и най-добри пържоли

Сезонът на барбекюто е открит

Слънцето пече, вечер е прохладно – барбекю сезонът е открит! За тези, които не се задоволяват с кебапчета и кюфтета, сме направили селекция от най-добрите пържоли, които обаче са и доста скъпи.

Black Angus

Ирландското говеждо месо (Black Angus) е ярко червено и при печене остава крехко и сочно. Името Angus произлиза от шотландското графство Ангъс, където за пръв път са отглеждали този род. От там са го разпространили по цял свят.

Цена за килограм говеждо Ангъс:
Рам стек: 50 - 60 евро
Антрекот: 50 - 60 евро
Филе: 70 - 80 евро

Аржентинско говеждо

Най-лютите подправки и ястия в света

Аржентинското говеждо месо е едно от класическите меса, които предлагат в добрите ресторанти за стекове. Месото е твърдо, сочно и ароматно.

Цена за килограм:
Рам стек: 55 евро
Антрекот: 55 евро
Филе: 75 евро

American Beef

American Beef - американските говеда се хранят само с трева, а по време на угояване – със зърнен фураж. Класическата пържола в американската култура е така нареченият Porterhouse-Steak.

Цена за килограм:
American Filet: 100 евро
Flank Steak: 40 евро
Рамстек и антрекот: 75 - 80 евро
T-Bone Steak/Porterhouse-Steak: 70-80 евро

Бизонско месо

Бизонското месо е много полезно и за разлика от повечето меса, то не е богато на мазнини, а на протеини, минерали и полезни мастни киселини. То се пече много бързо.

Цена за килограм:
Рамстек: 75 евро
Антрекот: 75 евро
Филе: 110 евро

{{page}}

Сименталско говеждо

Още 16 деликатеса, които си струва да опитате, когато пътувате

Сименталските говеда и днес принадлежат към най-важните породи говеда в немските страни. Месото им е пикантно, ароматно и може да бъде намерено в менютата на много изискани ресторанти.

Цена за килограм: 
Рамстек: 35-40 евро
Антрекот: 35-40 евро
Филе: 60-70 евро

Говеждо Галоуей

Говеждото Галоуей идва от Югозападна Шотландия. Месото е много крехко и сочно.

Цена за килограм:
Рамстек: 26 - 38 евро
Филе от бут: 15 - 20 евро
Филе: 40 евро

Wagyu

Името Wagyu произлиза от японски и се превежда точно като японско говеждо. Има три вида, като най-известно е черното японско говеждо. Месото е абсолютен деликатес и е известно като най-крехкото месо в света. Наричано е още и Kobe-Style Beef.

Цена за килограм:
Рамстек: 140 евро
Антрекот: 140 евро
Филе: 190 евро
Flant Steak: 50 евро



Добави коментар