Най-скъпите бързи закуски

336
Най-скъпите бързи закуски

В света

Заведенията за бързо хранене са известни като евтини - семейство от 4 души може да се нахрани за 20 долара в повечето от тях.

Следните примери обаче не са от типичните заведения за бързо хранене, пише profit.bg.

Хот дог

Създател:
Стивън Брус

Къде: Serendipity 3, Ню Йорк

Цена: 69 долараSerendipity 3 е известен ресторант в Ню Йорк още от 1954 г. Тук са идвали Мерилин Монро, Джон Кенеди, Анди Уорхол и др. Тук са снимани и много холивудски филми. Собственикът Стивън Бурс знае как да привлича вниманието на медиите. От 2010 г. той предлага т. нар. haute hot dog. Той се продава за 69 долара и е записан в книгата на рекордите Гинес като най-скъпия хот дог в света.

Макарони със сирене

Къде:
Melisse, Санта Моника, Калифорния

Цена: 95 долара

Melisse е френски ресторант в Санта Моника. От октомври до декември тук се предлагат макарони със сирене на цена 95 долара.

Сандвич Philly Cheesesteak

Къде:
Barclay Prime, Филаделфия

Цена: 100 долара

Много американски градове имат храна, която е техен символ. В Ню Йорк това е бейгълът, в Чикаго е пицата, а във Филаделфия това е сандвичът, наречен Philly cheesesteak. Той се прави с тънки резени пържола и разтопено сирене, струва няколко долара.

Ресторант Barclay Prime обаче предлага сандвич, който се прави с телешко Кобе от Япония, омар и сирене Taleggio.

Кафе

Къде:
Югоизточна Азия

Цена: 600 долара за паундСортът Civet се добива от кафе, което расте само в Югоизточна Азия. Там живее и специален вид невестулка, която яде кафените плодове, смила ги и след като ги изхвърли по естествения начин, хората ги събират и правят кафе, което струва по около 50 долара чашата.

Бейгъл

Къде:
Таймз Скуеър, Ню Йорк

Цена: 1 000 долараВърху този бейгъл има глазура от трюфели и... златни листа. Приходите от него се даряват на фондация, която раздава стипендии за студенти, учещи кулинарни специалности.

Омлет

Къде:
Norma's, Ню Йорк

Цена: 1 000 долараЗа повечето хора омлетът е едно от най-простите ястия. В този ресторант обаче правят омлет на цена 1 000 долара. В него освен яйца, има омар и хайвер.

Пица

Къде:
Domenico Crolla, Великобритания

Цена: 4 200 долараПрез 2006 г. ресторантът представи Pizza Royale 007. Върху нея има омар в сос от коняк, както и ядливи златни прашинки.

Хамбургер

Къде:
Fleur de Lys at Mandalay Bay Casino, Лас Вегас

Цена: 5 000 долара

Много ресторанти в САЩ започнаха да предлагат скандално скъпи хамбургери - сред първите бяха Old Homestead Steakhouse в Бока Ратон, Флорида, чиито бъргър струваше 125 долара. Burger King се включиха в надпреварата и предложиха сандвич с телешко месо от Япония за 186 долара. Върхът обаче бе този на Fleur de Lys в Лас Вегас, който струва 5 00 долара. Цената се оправдава с японско телешко, черни трюфели, foie gras. Сервира се с бутилка Chateau Pétrus 1990 внос от Италия.

Мелба със злато

Къде: Serendipity 3, Ню Йорк

Цена: 25 000 долараПо случай 50-тата годишнина на легендарния ресторант тук направиха мелба Golden Opulence. Цената беше 1000 долара. Съдържа ванилов сладолед и златни пръчици. Поръчва се само с 48-часово предизвестие. ,През 2007 г. ресторантът надмина и това като предложи Frrozen Haute Chocolate с цена 25 000 долара. Десертът включва сладолед, какао и 18-каратова златна гривна с бели диаманти на дъното на чашата. Яде се със златна лъжичка с диаманти, която остава за клиента.Коментари

Коментар: 1
PONICHKA

kva e taq ponichka ako ne e taina...:D


  • 1

Добави коментар