Най-скъпата пица

95
Най-скъпата пица

Трябва да я поръчате с един ден предизвестие

Канадците по принцип не са известни с кулинарни рекорди. Наскоро обаче бе обявено, че рекордът за най-скъпа пица се държи от Steveston Pizza Company във Ванкувър.

Става въпрос за пица без злато (иначе има и по-скъпи пици, които вървят с някоя скъпоценност). Веригата се състои само от 3 заведения и е собственост на Надер Хатами, който успя да измъкне рекорда от световноизвестния готвач Гордън Рамзи.

В менюто на ресторантите има достъпни пици за по 14 долара, но наскоро, вдъхновен от миналото си, когато работил на круизни кораби, Хатами добавил пица С6, с цена 450 долара. Трябва да я поръчате с един ден предизвестие.

Топингът на пицата се състои от омар, треска от Аляска и руски хайвер. Пицата е с 10 парчета и въпреки че не е много голяма, с нея могат спокойно да се нахранят 5 души, заради богатия топинг.Хатами не е единственият, който предлага абсурдно скъпа храна в менюто си. В повечето случаи, обаче, високата цена се оправдава със златни стърготини, златни лъжички и други добавки.

Така най-скъпата пица в света струва 2000 долара заради 24-каратово златно листо, с което е покрита. Тя се сервира в Margo’s в Малта, топингът й се състои от бели трюфели.

Хатами заявява, че засега неговата пица се продава добре, най-вече благодарение на медийния интерес, посочва profit.bg.Добави коментар