Най-популярните сирена

169
Най-популярните сирена

Сиренето е древна храна, която се произвежда от мляко в широка гама от текстури, аромати и форми

Сиренето е древна храна, която се произвежда от мляко в широка гама от текстури, аромати и форми. Не съществуват убедителни доказателства за мястото на производство на сирене в Европа, Централна Азия или Близкия изток, но има сведения, че се разпространило в Европа преди римско време.

Текстурите и вкусовете зависят от произхода на млякото, дали са били пастьоризирани, съдържанието на мазнини, бактериите и плесените, преработката и остаряването. foodpanda подбра най-вкусните и предпочитани сортове сирене.

1. Синьо сирене - най-известното синьо сирене е Рокфор. То е характерно с плесента по него и е много подходящо както като предястие, така и за готвене.

2. Чедър - традиционно английско сирене, което може да се произвежда в няколко цвята и едно от най-ароматните в света. Прави се от краве мляко и е характерно с неговата твърдост.

3. Моцарела - меко, италианско сирене, произведено от биволско мляко. Моцарелата не може да бъде съхранявана дълго време, затова се продава като бели топки, потопени в саламура. Най-вкусна е giornata (еднодневна), но тя може да бъде намерена само в Италия. Моцарела.4. Бри - меко френско сирене от краве мляко, което получава своето наименование по името на френската историческа област Бри.

5. Кашкавал - вид жълто сирене от овче мляко, краве мляко или козе мляко. Разпространено е в Албания, Република Молдова, България, Република Македония, Сърбия и Румъния. Кашкавал.

6. Халуми - кипърско полутвърдо, необработено сирене, направено от смес от козе и овче мляко, а и от краве. Той има висока точка на топене и така лесно може да се пържи или на пече на скара. Запазва формата си под пряка топлина или като "скаражно" сирене.

Добави коментар