Най-полезните сокове за деца и възрастни

461
Най-полезните сокове за деца и възрастни

Шест са най-полезните сокове за човешкия организъм, твърдят диетолози

Пиенето на прясноизцедени сокове е препоръчително за всяка възраст. Още от най-ранна възраст на малките деца се дава малко сок, разреден с вода. Шест са най-полезните сокове за човешкия организъм, твърдят диетолози. Споделяме класацията им с вас:

Морковен сок
Той е нискокалоричен и съдържа голямо количество витамини, антиоксиданти и хранителни вещества като витамин А, бета-каротин, калий и витамин Е.

Сок от киселец
Антиоксиданти, витамини, минерали – изберете си! Този сок е особено полезен за очите, бори се с вирусните инфекции и прави костите по-здрави.

Доматен сок
Богат на антиоксиданти, този сок е известен с противораковите си свойства. Доматите притежават свойството да намаляват нивото на „лошия” холестерол в кръвта и се борят с болестите на сърцето.

Вижте още: Най-полезните за здравето ни напитки

Сок от целина
Целината е приятел на женските форми. Сокът й съдържа голямо количество магнезий и желязо, регулира температурата на тялото и възстановява кръвните клетки.

Ябълков сок
Пресният сок от ябълки съдържа много витамини и минерали, сред които витамин А, В и С, както и фосфор, калий и желязо.

Портокалов сок
Витамин С! Сокът от портокал защитава организма от вредното въздействие на свободните радикали, бори се с възпаленията, регулира кръвното налягане и понижава нивото на „лошия” холестерол.Добави коментар