Най-полезната подправка

115
Най-полезната подправка

...е канелата

Всяко ястие, подправено с билки и подправки става по-вкусно, но и по-здравословно.

Списъкът с полезни съставки оглавява Негово Величество Канелата. Тя допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси. Също така канелата намалява лошия холестерол и контролира нивата на кръвната захар.

Има доказателства, че подправката намалява индекса на телесна маса. Освен това към полезните й качества можем да прибавим противовъзпалителните свойства и намаляването на риска от сърдечни заболявания, предава БГНЕС.

Ментата е на второ място. Тя лекува проблеми със стомаха, намалява подуването на корема, облекчава симптомите на гадене и спазми. Маслото от мента е ефективен инструмент за главоболие и също така намалява стреса и лошия дъх.

Индийското орехче е трето в класацията. Неговите лечебни свойства са познати още от древността. Той регулира храносмилателната система, а също така има антимикробни свойства, които убиват вредните бактерии. Индийското орехче е ефективно в борбата с безсънието. Само няколко капки от етерично масло осигуряват добър сън до сутринта.



Добави коментар