Най-отвратителните храни

1223
Най-отвратителните храни

В някои части на света те са деликатес

След развихрилия се в Европа скандал с конско месо много от нас могат да го добавят към списъка с екзотични храни, които са опитвали.

Разбира се, екзотиката е въпрос на гледна точка. Някои народи не виждат нищо лошо в това да имат хлебарки в менюто си, други пият кафе, преминало през стомаха на животни.

Ето някои от най-екзотичните храни в света. Съветваме ви да не четете това с обяда си.

Дуриан

Това не е плод, който можете да намерите в магазина на ъгъла. Най-характерното нещо за него е миризмата – нещо средно между тор, повръщано и развалена храна.

Странното е, че много животни явно обожават аромата му, защото изминават километри, за да го намерят. Още по-странно е, че ако пренебрегнем миризмата, казват, че е дуриан е вкусен.

Вино с мишки-бебета

В Китай и Корея това вино се счита за имуностимулиращо. Приготвя се, като малки мишки се поставят живи в оризово вино. Оставя се да ферментира. Казват, че на вкус прилича на бензин (не се знае защо някой е пробвал бензин).

Жив октопод

А, октопод, нищо екзотично, ще си кажете. Не и когато се яде суров. И под суров имаме предвид жив. Този вид ястие е деликатес в Корея. Обикновено се консумират, навити на пръчка или нарязани, докато все още мърдат.

Крекер с пчели

Какво ще кажете за един крекер? Но изпечен с пчели. Ястието е популярно в Япония. Това е буквално закуска с пчелни жила.

Желиран нос от лос

Лосовете определено имат големи носове. Може би затова в Аляска ги желиран и хапват като деликатес.

Мозък от маймуна

Все още в доста части на света, като Китай, Африка и Южна Азия, се консумират маймунски мозъци. И е направо варварско, когато се разказва как се ядат направо от маймуната. За щастие, това май са само легенди.

Земни червеи

Специалитет на ресторант в Хърватия са земните червеи. Всъщност, те се ядат от векове. Причината – полезни са. Съдържат много желязо и протеини.

Хлебарки

В много части на света хапването на насекоми е традиция. Учените дори смятат, че това е храната на бъдещето, когато традиционните храни станат прекалено скъпи и недостъпни.

За западните вкусове хлебарките са гадни. Тези, които се ядат обаче, са чисти и хранени с плодове и зеленчуци. Предлагат се пържени, печени или варени и имат вкус на мазно пиле.Добави коментар