Най-опасните дестинации за талията

128
Най-опасните дестинации за талията

От къде се връщаме по-дебели?

Диетолози изготвиха световната карта на най-опасните за талията летни дестинации.

Правилото гласи: "Още малко в чинията бързо се превръща в още няколко сантиметра около талията". Така, без да се усетим, освен хубавите спомени, от почивката се връщаме и с два-три килограма отгоре.

От значение е не само колко ядем, но и къде. Диетолозите вече определиха кои са страните, които добавят най-много сантиметри към талията. Оказва се, че това са Америка, Карибите и Франция.

Защо е така - отговарят шеф Петров и bTV. „Безусловно това не е тайна за никого, защото в замразените храни и тези полуфабрикати се съдържа голямо количество натриев хлорид. Консумира се в големи количества също така и глутаматът. И двете неща имат функциите да задържат водата”.

В карибската кухня пък една от основните съставки е... захарната тръстика. Истинско предизвикателство за организма е и третата държава в класацията – Франция.

Шеф Петров нарежда сред опасните дестинации и Италия. Комбинацията между паста и зехтин гарантира бързо завръщане на тлъстините. Съветва да се спазва едно основно правило - не повече от пет грама сол на ден.Добави коментар