Най-канцерогенните храни

1643
Най-канцерогенните храни

Онколозите са категорични: основните продукти, допринасящ за развитието на рак, са химически обработените червени меса и горещите манджи

Онколозите са категорични: основните продукти, допринасящ за развитието на рак, са химически обработените червени меса и горещите манджи.

Прекомерната консумация на червено месо, което е било химически обработено, може да предизвика рак, заяви онкологът Андрей Пилев в интервю за РИА Новости.

“Кафето и шоколадът, разбира се, могат да причинят други патологични състояния, но те не са свързани с появата на рак. От доказаните хранителни фактори това е прекомерната консумация на червено месо, което е химически обработено, и намаленото количество фибри в храната ни”, добави Пилев.

Според него алкохолът само косвено допринася за онкологичните заболявания. Освен това Пилев препоръча да се избягва консумацията на твърде гореща храна, съобщава БГНЕС.

Добави коментар