Най-харесваните зимни храни

720
Най-харесваните зимни храни

През студените зимни месеци тялото ни се нуждае от храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива

Зимата има и своите добри страни. Тя може да ни предложи много топлина, уют и вълшебна зимна атмосфера. През студените зимни месеци тялото ни се нуждае от храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива. А много от тях са любими на повечето хора. Вижте ги:

СармиСармите са вероятно най-типичната храна, която приготвяме през зимата, посочва dariknews.bg. Надали също има българско домакинство, което да ни ги слага на трапезата на Бъдни вечер.

ТуршияВ сезонът, в който пресните зеленчуци не се срещат често, туршията е най-добрия заместител. Тя има и много полезни свойства, като засилване на метаболизма и нaмaлявaнe нa нивaтa нa всякакви зaxapи в opгaнизма.

СупиСупите са изключително полезни през зимните месеци. У нас най-много се похапва пилешката супа, следвана от бобената чорба.

Кисело зелеПостно или със свинско месо, киселото зеле е любимо на мнозина. То е и много полезно, тъй като е богато на фибри, пробиотици и витамин К2.
зеле

КартофиПрез този сезон се покачва на консумацията на картофи.

Свинско месо

Свинското месо има висока хранителна стойност, което го прави изключително подходящо за студените зимни месеци.КачамакЦаревичното брашно, от която се прави качамака, съдържа редица витамини, глутен и полезни микроелементи, които правят организма ни по-силен през зимата. Хубавото на качамакът е, че може да се консумира с различни добавки, като сирене или кашкавал.

Добави коментар