Най-харесваните зимни храни
686
През студените зимни месеци тялото ни се нуждае от храни с по-висока калорийна стойност, за да може да поддържа телесната температура в нормални нива
Сарми

Сармите са вероятно най-типичната храна, която приготвяме през зимата, посочва dariknews.bg. Надали също има българско домакинство, което да ни ги слага на трапезата на Бъдни вечер.
Туршия

В сезонът, в който пресните зеленчуци не се срещат често, туршията е най-добрия заместител. Тя има и много полезни свойства, като засилване на метаболизма и нaмaлявaнe нa нивaтa нa всякакви зaxapи в opгaнизма.
Супи

Супите са изключително полезни през зимните месеци. У нас най-много се похапва пилешката супа, следвана от бобената чорба.
Кисело зеле

Постно или със свинско месо, киселото зеле е любимо на мнозина. То е и много полезно, тъй като е богато на фибри, пробиотици и витамин К2.
зеле
Картофи
.jpg)
През този сезон се покачва на консумацията на картофи.
Свинско месо
Свинското месо има висока хранителна стойност, което го прави изключително подходящо за студените зимни месеци.

Качамак
.jpg)
Царевичното брашно, от която се прави качамака, съдържа редица витамини, глутен и полезни микроелементи, които правят организма ни по-силен през зимата. Хубавото на качамакът е, че може да се консумира с различни добавки, като сирене или кашкавал.
Добави коментар