Най-екстравагантните начини да изпиеш чаша кафе

628
Най-екстравагантните начини да изпиеш чаша кафе

Вижте десет от тях

Любителите на кафето знаят, че не всяко кафе си струва. За истинските ценители предлагаме 10-те най-екстравагантни начина да се насладите на горчивата напитка.

Кафе КиветЗа повечето храни или напитки това да бъдат сдъвкани и и изхвърлени от тялото на някое животно би намалило цената му, но не и за това кафе. Азиатският сорт се прави, след като кафето е било изядено и изходено от вид местна невестулка. Храносмилането отнемало от горчивия вкус и оставяло само приятния. Чаша такова кафе струва 30 долара.

Машина Делонги ПримадонаМашината е за дома и струва 3000 долара, това е сред най-евтините в този списък.

Най-скъпото кафе в Starbucks

В заведенията на веригата в САЩ дават безплатно кафе на рожденици. Така един американец решил да си поръча възможно най-скъпата комбинация. Това било Java Chip Frappuccino с 16 шота еспресо, соево мляко, карамел, сироп от банан и ягода и протеинова пудра. Напитката струвала 23.60 долара.

Машина Jura IMPRESSA J9Името й звучи повече като самолет, отколкото като еспресо машина. Струва 2 899 долара и има впечатляващи ревюта от критици.

Кафе Оспина истейт колумбиана

Кафето от тази плантация се прави от сорт Арабика Тупика. Кафените зърна растат на сянка в Андите, берат се на ръка, оставят се да ферментират, да изсъхнат на слънце и се пекат. Цената на половин килограм е между 75 и 165 долара, посочва profit.bg.

Машина CloverТова е професионална машина за заведения. Прави само по една чаша на един път, позволява на баристите да контролират точно температурата. В целия свят има около 200 такива. Цената е 11 000 долара.

Машина Nespresso Siemens на Porsche DesignПрави еспресо у дома ви срещу 1500 долара. Ако всеки ден давате по 4 лева за хубаво кафе, то ще си върнете инвестицията след около 560 чаши. Има дисплей на 8 езика.

Машина Japanese Siphon Bar

Струва 20 000 долара и това си е цяла инсталация. Загрява водата на едно място, после я прелива в други, където трябва да разбърквате кафето с бамбукова пръчка. Трябва да направите това за не повече от 90 секунди. Кафето било божествено.

Спа процедури с кафе

В Yunessun Spa Resort предлагат вана с кафе. Те твърдят, че кафето помага срещу умората. Един ден в спа центъра струва 35 долара. Ако не броим самолетния ви билет до Япония, това си е направо евтино.

Машина Victoria Arduino Venus CenturyТози модел е направен само в 100 бройки, по случай 100-годишнината на легендарната италианска фирма. Струва 20 000 долара. Папата има такава.Добави коментар