Най-ефективните подправки за отслабване

673
Най-ефективните подправки за отслабване

Можете да се отървете от излишните мазнини, без да гладувате

Можете да се отървете от излишните мазнини, без да гладувате, ако добавите към храната си някои от изгарящите мазнините подправки.

Вижте 5 от най-ефективните подправки за отслабване, които стимулират метаболизма, без да се налага да лишавате тялото си от важни градивни вещества, като гладувате или употребявате строги диети.

Лук и чесънТези храни съдържат фитохимикали, които разграждат мастните натрупвания в организма, а също така понижават холестерола, убиват болестотворните вируси, бактериите и гъбичките. Заради множеството си полезни съставки, които прочистват стените на кръвоносните съдове и действат антибактериално срещу инфекции, двете храни предпазват от сърдечни заболявания.

КуркумаТази популярна подправка се използва основно в индийската кухня, но е все по-често употребявана по света, тъй като е не само вкусна, но полезна, пише woman.bg. Тя е най-добрият източник на бета каротин от всички подправки. Бета каротинът е антиоксидант, който предпазва черния дроб от свободните радикали и се грижи за състоянието на кожата и очите. Екзотичната подправка с оранжева краска помага на черния дроб да се самолекува. Тя стимулира метаболизма на мазнините и намалява процента на мазнините в клетките на черния дроб.

Тайните на хората, които не боледуват

КанелаСпоред изследване добавянето на малко количество канела към храната и напитките, които консумирате ежедневно, увеличава с до 20 пъти скоростта на метаболизма на захарта в организма. Излишъкът от захар в кръвта може да доведе до складирането на мазнини, затова ароматната подправка се грижи за фигурата ви. Канелата балансира нивата на кръвната захар, чиито колебалия се отразяват върху настроението и на енергичността ви.

Рецепти с най-полезните подправки

Люти чушкиОсновната съставка на лютите чушки е капсаицинът. Той значително подобрява изгарянето на мазнини и повишава енергията в организма. Освен това лютата подправка действа загряващо и убива болестотворните бактерии в стомашно-чревния тракт и намалява апетита. Тя действа срещу стареене на клетките и повишава имунитета, подобрява кръвооросяването и понижава кръвното.Добави коментар