Най-доброто сирене

178
Най-доброто сирене

Световните награди за сирене спечели Bath Blue

Английско синьо сирене беше обявено за най-доброто в света, побеждавайки сирена на френски, швейцарски и холандски производители.

На 26-ото издание на Световните награди за сирене в Лондон семейство, което е трето поколение млекари и неотдавна се насочило към производството на сирене, победи близо 2600 сирена със своето синьо сирене Bath Blue. То е произведено от органично мляко и е узрявало в традиционни каменни стаи между осем и десет седмици.

В състезанието участвали още представители на Нова Зеландия, Канада, Южна Африка, Мексико, Аржентина и Бразилия, съобщи БГНЕС.

Вижте още: Най-странните сирена в света

"Понякога синьото сирене може да има метален вкус, а ако няма, значи е с твърде много сол, но това сирене беше идеално балансирано – класическо синьо, аромати, които се развиват бавно в устата ти", казва канадският съдия Луис Еърд за Bath Blue.

На второ и трето място останаха чедър от британската Barbers Farmhouse Cheesemakers и сиренето "Динарски Сър", произведено от комбинация между краве и козе мляко, на хърватската производителка Сирана Глигора. Френският сиренар Ролан Бартелеми получи наградата за изключителен принос към сиренето.Добави коментар