Най-честите причини за натравяне

158
Най-честите причини за натравяне

Виновниците често са плодове и зеленчуци

46% от случаите на отравяне са причинени от плодове и зеленчуци. Зеленчуците, като маруля и спанак, са най-големите вредители в това отношение. Изследването на учените показва още, че месото е отговорно за 22 на сто от случаите на хранително отравяне.

Статистиката показва, че всяка година един на всеки шестима американци попада в болница заради не добре приета от организма му храна.

По-голямата част от проблемите са причинени от предварително нарязани зеленчуци, които се продават вакуумирани, посочва БГНЕС.

Причината за повишената опасност на зеленчуците и плодовете се крие в склонността да се ядат сурови, за разлика от месото, което преминава термична обработка.

Готвенето е много важно, защото в процеса на приготвяне на храна се намалява шанса за отравяне.



Добави коментар