Най-честите грешки в готвенето

75
Най-честите грешки в готвенето

Един път грешка, втори път грешка...

Всеки кулинар е просто човек, което означава, че грешките по време на готвене са нещо напълно очаквано и нормално. Един път грешка, втори път грешка... Ако продължите да броите възходящо, проблем все пак има. И той се изразява в това, че не се учите от собствените си грешки, а просто ги повтаряте.

И в крайна сметка те се превръщат в кулинарни навици. Kulinar.bg ви предоставя полезен списък с най-често срещаните грешки в готвенето, с които всеки с огромно желание да твори в кухнята се е сблъсквал...

1. Не опитвате вкуса на ястието, докато го приготвяте. Това често се отразява на крайния резултат.

2. Захванали сте с някоя рецепта, която обаче се оказва доста дълга. Не я дочитате до последния ред, в резултат на което ястието ви не е съвсем наред на вкус и на вид.

Как да готвим бързо?

3. Правите десерт, но някоя от необходимите съставки липсва у дома. Решавате да я замените с друга. Е, десертът ви далеч не е това, което сте очаквали да бъде. Трябва да сте много опитни сладкари, за можете да импровизирате така и да ви се получава.

4. Завирате ястието (на висока температура), когато то трябва да се вари умерено и да къкри тихо, за по-дълго. Какво означава последното ли? Мехурчетата не трябва да се надпреварват да излязат извън съда. 1-2 мехурчета на повърхността на течността, през 1-2 секунди – към това трябва да се стремите, когато ястието изисква "умерена температура".

5. Не познавате фурната си. Няма защо да ви казваме защо ястията и десертите не се повлияват положително от този факт...Добави коментар