Нарът - елексирът на живота

94
Нарът - елексирът на живота

Предимствата на вълшебния плод са неизброими

Нарът е сред плодовете, чиято консумация може да подобри значително здравословното ни състояние. Той може да се яде като плод или да се приема под формата на сок, който е и перфектният разредител за спиртни напитки и коктейли.

Плодът защитава сърцето и свежда до минимум предразположеността към развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система. Нарът предпазва и от високо кръвно налягане, сърдечни атаки и натрупването на лош холестерол. Съдържанието на витамин К пък подобрява механизма на съсирване на кръвта.

Консумацията на плода предотвратява появата на артроза и ограничава риска от развитие на болестта на Алцхаймер. Нарът е богат и на антиоксиданти. Той забавя процеса на стареене на организма и запазва кожата млада за по-дълго време.

Нарът се използва и като афродизиак - смята се, че въздейства на сексуалното удоволствие и плодовитостта и при двата пола.

В алтернативната медицина нарът намира приложение за лечението на храносмилателни разстройства, диария, глисти, треска, зъбобол, заболявания на венците, бъбреците и възпаления на пикочните пътища и пикочния мехур.Добави коментар