Нар за плодовитост

99
Нар за плодовитост

И добро здраве

Символът на плодовитостта - така са наричали нарът в древността. Използвали са го като амфодизиак, който въздейства на сексуалното удоволствие и увеличава плодовитостта на двата пола.

Познат у нас още като калинка, плодът е един от най-полезните - консумацията му може да подобри цялостното ни здравословно състояние. Нарът съдържа големи количества витамин C, богат е и на витамините P, B1, B2, B6, B12, E и A. В зърнестата ябълка, както го наричат още, има и манган, фосфор, магнезий, алуминий, силиций, хром, никел, калций и мед.



Заради съдържанието на витамин К, той е особено ефикасен срещу обилната менструация. Освен това той ни пази от сърдечно-съдови заболявания, лекува стомашни разстройства и диария, ангина и кашлица, ефикасен е при анемия и бъбречни проблеми. За да сложите на масата си тази витаминна бомба, пробвайте следващите няколко рецепти.

Сос "Наршараб"
Продукти:
2 нара
Начин на приготвяне: Изцедете сока на нара и го сложете на котлона на бавен огън. Оставете го да се изпарява един час. Полученият сос е един от най-популярните в Кавказ. Използва се като добавка към риба, телешко, агнешко и дивеч.

Салата с нар
Продукти:
различни видове зелено-листни зеленчуци (например маруля, бейби спанак, рукола), 1 морков, 1/2 нар, 50-100 гр моцарела, сол, зехтин, балсамов оцет
Начин на приготвяне: Изсипете нарязаните листни зеленчуци в дълбока купа, настържете 1 морков, нарежете моцарелата на малки кубчета и добавете зрънцата от нар. Добавете солта, зехтина и балсамовия оцет и разбъркайте.



Сирене с нар и чесън
Продукти:
150 гр меко козе сирене, 250 грама сирене рикота, 50 грама зрънца от нар, ½ пресен чесън, 1 с.л. мед, 2 ч. л. оцет, франзела за гарниране
Начин на приготвяне: Смачкайте двете сирена заедно в една купа, след което с шпатула напълнете със сместа голяма чиния и загладете отгоре. Поръсете обилно със зрънцата нар и накълцания чесън. Смесете меда и оцета и с този дресинг поръсете сиренето непосредствено преди сервиране. Поднесете с франзела за намазване.

Сок от нар и боровинки
Продукти:
Необходими продукти: 1 чаша замразени сини боровинки, 1/2 чаша сок от нар, 1/2 чаша соево прясно мляко
Начин на приготвяне: Поставете всички посочени продукти в блендер. Включете уреда на максимална скорост и пюрирайте в продължение на една минута. Трябва да се получи гладка, еднородна смес. Прелейте течността в две чаши. Сервирайте и консумирайте напитката веднага след нейното приготвяне.



Добави коментар