Музей на юфката

101
Музей на юфката

Децата могат сами да я произведат

Любителите на моментално приготвяните юфки в Япония вече имат музей, посветен на тази форма на бързата кухня в град Йокохама.

Музеят, отворен от хранително-вкусовата компания "Нисим Фудс", не само показа приготвянето на продукта, но дава възможност на посетителите, и преди всичко на децата, сами са си произведат юфка и дори да комбинират сос по свой вкус.

На откриването гостите наблюдаваха как деца в престилки месят тестото, режат юфките, пекат ги и им добавят аромати, преди да ги опаковат в пакети, съобщи БГНЕС.Посетителите можеха да дегустират купичка юфки по свой избор и да ги овкусят, за да създадат собствен вид с 5000 различни възможности.

Идеята за моментално приготвяни юфки принадлежи на Момофуку Андо в следвоенна Япония, във време на ограничения в продоволствието, когато наблюдавал опашка за купичка юфка. След това идеята била копирана от много други и през 2010 г. са били продадени 95 милиарда купички или пакета юфки.

"Нисим фудс" вече отвори подобен, но по-малък музей в Осака. Този в Йокохама, близо до Токио, е на площ от 10 000 кв.м и е на няколко етажа.Добави коментар