Можете ли наистина да се разболеете от сурово тесто?

40
Можете ли наистина да се разболеете от сурово тесто?

Знаем, че не трябва, но ни е трудно да устоим на изкушаващо вкусното тесто за бисквити

Знаем, че не трябва, но ни е трудно да устоим на изкушаващо вкусното тесто за бисквитки. То е почти толкова питателно, колкото и самата бисквитка. Но дали наистина е толкова опасно, колкото се твърди?  

Едно от основните притеснения, от които произтича това, са суровите яйца. Те могат да бъдат замърсени с бактерии от салмонела, а измиването на черупката няма да намали риска, дори напротив. Последиците от салмонела са температура, диария, коремни спазми и главоболие, които могат да продължат от четири до седем дни.

Разбира се, в много магазини вече може да намерите и готово бисквитено тесто, което е пастьоризирано и рискът от зараза при него значително намалява, но все пак го ядете сурово. 

Брашното също може да причини проблеми

Макар и много по-рядко, брашното също може да бъде замърсено с бактерии E. coli. Тъй като пшеницата расте на полето, тя влиза в контакт с патогени, които е възможно да останат по време на целия процес на обработка. Реално на масата слагаме разнообразни продукти, които идват от полето – зеленчуци и плодове, най-малко, но е добре да имате едно наум.

Все пак имайте предвид, че ако хапвате от суровото тесто, най-малко ще си докарате болки в корема, затова нашият съвет е да изчакате и да се насладете на една вкусна изпечена бисквитка.



Добави коментар