Морските дарове

143
Морските дарове

Как да ги консумираме?

За какво да следим, когато слагаме морска храна на трапезата си? Рибарите уверяват, че ако морските дарове са пресни и не прекаляваме с яденето, няма да имаме никакви стомашни проблеми.

Най-важното, което трябва да разберем, когато поръчаме миди в ресторанта, е от каква ферма са извадени. Малко от нас обаче си правят труда да разпитват. Отчасти, защото рискът да ни излъжат е твърде голям.


След като мидите се извадят от морето, могат да престоят най-много четири дни при температура от 3 до 5 градуса, посочва Нова телевизия. Ако мидите, а и всяка друга морска храна е прясна, няма причина да се притесняваме от стомашни проблеми. Просто трябва да консумираме умерено - правило, което важи за всеки вид храна.

Ще се изненадате колко начина има за приготвяне на миди. Няма храна, с която да не могат да се смесят заради неутралния си вкус.

Морската храна е една от най-полезните. Когато ядем риба обаче, трябва да се стремим тя да е прясна. В момента, например, е трудно да попаднем на такава.

Заради високата температура на водата, морската храна първо се охлажда, а чак след това може да се приготви. Малко по-спокойни можем да бъдем, ако предпочитаме сезонните риби.

Българите ядат твърде малко морска храна. За сравнение, в Китай 98% от трапезата идва от океана. През 1992 г. морските дарове на българската трапеза са били едва 2%. А кои са вашите любими морски деликатеси? Споделете в коментарите.Коментари

Коментар: 1
морски дарове

Моите любими морски (океански)дарове са:лангостини-големи,едрите бели миди,рибите морски дявол,треска и мерлуза,също така мини октоподчетата,панирани са супер!


  • 1

Добави коментар