Морковена супа с песто

156
Морковена супа с песто

И кедрови ядки за разкош

Необходими продукти:

2 супени масло;
4 моркова;
2 супени лъжици зехтин;
глава лук;
четири чаши зеленчуков бульон;
2 супени лъжици кедрови ядки;
две връзки магданоз;
един картоф;
сол и пипер.

Пюре с пилешко месо

Начин на приготвяне:

1. Морковите, картофа и лука почистете и нарежете на тънки ленти. Разтопете маслото в тенджера. Постоянно бъркайки, запържете леко зеленчуците – за около 6 минути. Налейте бульона и на силен огън оставете да кипне. След това намалете силата на котлона и гответе още 10 минути.

2. Прелейте съдържанието на тенджерата в чашата на блендера и пасирайте. Върнете пюрето в тенджерата, подправете със сол и пипер на вкус. Подгрейте, но без кипване.

3. Измийте копъра и го подсушете. Наситнете го в блендер, заедно с кедровите ядки. Добавете след това на тънка струя зехтина. Посолете на вкус. Добавете към супата.



Добави коментар