Морковена супа с мед и джинджифил

262
Морковена супа с мед и джинджифил

Рецепта за засилване на имунитета

Пролетта е време за зареждане на тялото с витамини и минерали. Промяната в климата, а и скорошното преместване на стрелката на часовника, ще окажат известна доза стрес върху организма ни. Затова от dete.bg решихме да ви запознаем с тази ценна рецепта.

Тя е вкусна и съдържа три любими наши съставки – моркови, мед и джинджифил. Е, добре де, и още една – целина!

Хвърлете й един поглед и се уверете колко подхожда на трапезата ви. Децата изобщо няма да заподозрат, че зад морковения цвят на супата се крият толкова много непознати за тях, но безценни за здравето съставки!

Необходими съставки:

800 грама моркови (съдържащи полезни съставки за здравето на очите)
800 мл зеленчуков бульон
200 мл сметана с масленост 30 %
глава лук
скилидка чесън (за повишаване на имунитета)
6-8 см корен пресен джинджифил (отново за повишаване на имунитета и забързване на метаболизма)
3 стръка целина
2 супени лъжици зехтин
смляно индийско орехче
мед
сол и пипер
още малко зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете морковите на средни по размер кубчета. Същото направете с лука и целината, но ги оформете на полуколелца.

Чесънът нарежете на ивици. Рендосайте наситно джинджифила.

2. В тенджера с дебело дъно загрейте зехтина. Сложете в нея подготвените зеленчуци. Подправете със сол и пипер. Запържете и разбърквайте, за да не загарят зеленчуците.

След 10 минути налейте бульона. Сложете капака на тенджерата и гответе 15 минути. Свалете тенджерата от котлона и оставете супата да се охлади малко.

3. Блендирайте супата до получаване на еднородна смес. Добавете сметаната и затоплете до кипване. Оставете я за 10-15 митуни да се застрои.

Подправете с индийско орехче, сол и пипер. Накрая добавете меда и можете да налеете малко зехтин.



Добави коментар