Менюто на Мишел Обама

79
Менюто на Мишел Обама

Какво обича първата дама?

Съпругата на американския президент Мишел Обама обича риба и често пие вино, когато отиде в ресторант.

Нейните предпочитани ястия бяха внимателно изследвани от гастрономически критик, който ги опита в 25 ресторанта във Вашингтон. Мариан Бърос, който е критик в интернет сайта Politico (www.politico.com), счита, че Мишел Обама е добър гастроном, макар че някои от любимите й ястия "не са нищо особено".

Съпругата на президента и нейната организация Let`s move ("Да се движим") води непримирима борба със затлъстяването в САЩ, особено при децата. Тя е ревностна привърженичка на балансираното хранене, припомня БГНЕС.Въпреки това понякога и тя не устоява на изкушенията. В други случаи обаче тя компенсира като не си взема десерт, например. Мишел Обама обаче никога не забравя зеленчуците в менюто си.

"Тя особено много обича риба и често си поръчва. Когато вечеря с мъжа си, обикновено започват с по един коктейл мартини", разказва Бърос. "Много често тя си взема вино, но понякога на обяд, пие само чай".

За 47-я си рожден ден си поръчала морковена торта. Критикът събирал информацията си за менютата на първата дама от собствениците на посещаваните от нея ресторанти или от сервитьори.Добави коментар