Медени ореховки
1152
Наближаването на есента предразполага към съчетаване на мед и орехи
Сладките храни са любими и на малки, и на големи. Предлагаме ви да усвоите една нова рецепта – оригинална и полезна, в навечерието на есента.
Нека да запретнем ръкави и да се насладим на печенето на медени ореховки. Четете и се наслаждавайте!
Необходими съставки:
150 грама мед
200 грама масло
2 яйца
½ чаша захар
1 чаша орехи
½ чаена лъжица сода
4 чаши брашно
Време за приготвяне: 55 минути
Порции: 4-6
Начин на приготвяне:
1/ За начало измийте и запечете на тиган половината орехи. Изстудете.
2/ Смесете в купа меда, размекнатото масло, захарта, яйцата и содата. Разбъркайте.
3/ След това добавете орехите и добре разбъркайте.
4/ Сипете брашното и омесете тесто. Направете го на топка и я сложете в хладилника. Оставете тестото да престои там минимум половин час.
5/ Разделете тестото на две части. От всяка една от тях направете малка топка, която разделете на неголеми парчета. Придайте им форма на ореховка.
6/ Сложете оформеното тесто в тава, която сте застлали с пергамент.
7/ Печете медените сладки във фурна, която предварително сте загрели до 180 градуса. Необходими са 18 минути.
Добави коментар