Меден кекс с мак

123
Меден кекс с мак

Надникваме в украинската кухня

Подбрахме украинска рецепта за цялото семейство.

Необходими продукти:

120 грама мед
80 грама пудра захар
1 чаена лъжица канела
80 грама грис
150 грама мак
1 супена лъжица мляко
4 яйца
50 грама масло
1 пакет ванилова захар
кората на половин лимон (рендосана)

Кекс с извара



Начин на приготвяне:

1. Сложете меда, жълтъците, разтопеното масло, пудрата захар, канелата и лимонената кора в купа и ги разбъркайте добре.
2. Смелете мака в хаванче.
3. Добавете мака и ваниловата захар към получената смес.
4. В отделна купа разбийте белтъците до получаването на сняг.
5. Добавете белтъците и гриста към готовата смес.

Малинов кекс

6. Когато тестото стане твърдо, налейте млякото и разбъркайте внимателно.
7. Изсипете тестото във форма за печене и печете на среден огън. С помощта на пръчица проверявайте за готовност.
8. Украсете изстиналия кекс с пудра захар.



Добави коментар