"Мъжки" рецепти

91
Мъжки рецепти

Няколко вкусни ястия по мъжки вкус

Woman.bg предлага няколко рецепти „по мъжки вкус“, които със сигурност ще изпълнят половинката ви с възторг и благодарност. Основни правила на „мъжката“ кухня - „мразя диетична храна“, „ако няма мазнинка, в какво ще си топя хляба?“ и „за десерт искам пържола“.

Картофена супа с манатарки

Продукти: 200 гр. манатарки, 2 кг. картофи, 100 гр. краве масло, 60 мл. олио, 200 гр. кромид лук, 2 л. зеленчуков бульон или вода, 400 мл. пълномаслена сметана, сол и пипер
Начин на приготвяне: Обелете картофите и ги нарежете на средни по големина парчета. Същото направете и с лука. Разтопете кравето масло в тенджера, добавете към него олиото и запържете картофите на бавен огън. Трябва да се зачервят и да замиришат на пържени картофи. Веднага щом усетите този апетитен аромат, добавете лука и пържете още 3 минути. Излейте в същата тенджера водата или бульона и сметаната и кипнете сместа на силен огън. После веднага намалете температурата и варете, докато не омекнат картофите. Пасирайте сместа, докато не добие еднородна консистенция. В отделен тиган запържете в краве масло и олио нарязаните гъби за около 3 минути. Супата се сервира с изсипани най-отгоре пържени гъби.

Пилешки дробчета с тиквички

Продукти: 600 гр. пилешки дробчета, брашно (за овалване), 100 гр. кромид лук, 2 скилидки чесън, 1 супена лъжица краве масло, 80 гр. олио, 400 гр. тиквички, 2 стръка прясна мащерка, сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Нарежете дробчетата на половинки и ги разделете на четири порции. Изсипете малко брашно в купа и го подправете със сол и пипер. Оваляйте дробчетата в брашното и непременно изтръскайте излишните „налепи“. Нарежете лука на ситно, а тиквичките на едри полукръгове. В загрят до средна температура тиган с олио запържете дробчетата от всички страни до готовност. Обръщайте ги постоянно в продължение на 5-7 минути. После добавете лука, чесъна, мащерката и кравето масло и задушавайте още 2 минути. Изкарайте дробчетата и сложете в същия тиган тиквичките. Запържете ги от двете страни до образуване на златиста коричка, подправете ги със сол и пипер. Сервирайте дробчетата в центъра на чинията, а тиквичките по ръба.

Боб с агнешко

Продукти: 200 гр. агнешко месо, 200 гр. бял фасул, 1 морков, 2 домата, 10 гр. джоджен, 1/2 чаена лъжичка кимион, 100 гр. стъбла от целина, 100 мл. олио
Начин на приготвяне: Накиснете боба в студена вода за 3 часа. Нарежете месото на кубчета, а зеленчуците на малки парчета. Излейте олиото в петлитрова тенджера и запържете месото. Подправете със сол и пипер и добавете фасула и зеленчуците. Разбъркайте и пържете още 5 минути. Подправете с кимион, залейте с вода, така че да не покрива продуктите на 1 пръст и задушавайте на бавен огън до омекване на боба и месото. Преди сервиране поръсете с нарязан пресен джоджен (или магданоз).

Нахут с пушено пилешко

Продукти: 300 гр. нахут, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1 стрък прясна мащерка, 50 мл. зехтин, 300 гр. пушени пилешки гърди, връзка магданоз, 1 л. вода
Начин на приготвяне: Нарежете лука и пилешкото, последното на кубчета с размер 2 х 2 см. Загрейте зехтина в тенджера и запържете пилешкото. Когато се зачерви, добавете лука, чесъна и мащерката и оставете за още малко на огъня. Изсипете вътре нахута, залейте с вода, добавете сол и пипер на вкус и задушавайте на бавен огън до омекване на нахута (не го оставяйте да се разкашква, трябва да си запази формата). Сервирайте ястието поръсено с нарязан магданоз. Полученият сос е чудесен за топене на пшеничен хляб.



Добави коментар