Маргаринът води до агресия

108
Маргаринът води до агресия

Трансмастните киселини са много вредни

Американски учени откриха съставка в маргарина, която предизвиква агресия у хората, съобщи bTV. Трансмастните киселини се срещат в големи количества не само в този хранителен продукт, но и в другите нездравословни ястия от веригите за бързо хранене.

Изследователите от Калифорнийския университет предупреждават затворническите и училищните управи много да внимават какво предлагат в своите столове. Маргаринът при всички случаи трябва да бъде изключен от менюто им, за да се избегнат агресивни прояви.

Ръководителката на проучването Беатрис Голъмб заяви, че нейният екип безспорно е доказал връзката на повишените дози трансмастни киселини с риск от агресивно поведение и силна раздразнителност.

Тези съставки нанасят и други вреди. Те водят до повишаването на холестерола, до инсулинова резистентност, до възпаления и сърдечносъдови проблеми.

По време на проучването били тествани 945 мъже и жени. Те попълнили анкети за хранителния си режим, от които ставало видно съдържанието на трансмастни киселини в менюто им, както и за проявите им на раздразнително поведение на работното място и у дома.Добави коментар