Макаронени рецепти

99
Макаронени рецепти

Следващите рецепти ще ви накарат да се влюбите в макароните

Всички обичаме макарони, а следващите рецепти ще ни накарат да ги обожаваме.

Макаронена салата със сьомга
Продукти:
1 пакет макарони, 200 гр пушено филе от сьомга, 2 с.л. каперси, 200 мл течна сметана, 1 с.л. горчица, 3 с.л. оцет, сол, черен пипер
Начин на приготвяне: Сварете макароните във вряща вода с малко сол и ги отцедете. Полейте ги с разбърканите заедно сметана, горчица, оцет, сол и черен пипер. Добавете каперсите и объркайте. Поднесете салатата в чиния, а отгоре разпределете филе от сьомга.



Крокети от макарони
Продукти:
500 гр макарони, 300 гр шунка, 200 гр настърган кашкавал, 3 яйца, сол, сухар, мазнина
Начин на приготвяне: Сварете макароните в подослена вода, след което ги нарежете или намачкайте на дребно. Прибавете ситно нарязаната шунка, кашкавала, 1 цяло яйце и 2 жълтъка. Разбъркайте добре сместа и с мокри ръце оформете от нея топки. Оваляйте ги в сухар и разбитите белтъци и и ги изпържете в сгорещено олио.

Италианска мусака "Пастицио"
Продукти:
250 гр къси макарони, 3 с.л. олио, 4 с.л. сметана, розмарин, 1 глава лук, 1 печена чушка, 2 скилидки чесън, 600 гр кайма, 6 домата, 1 ч.ч. бяло вино, 2 с.л. магданоз, черен пипер, сол, 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, индийско орехче, 50 гр кашкавал
Начин на приготвяне: Запържват се лукът и чушката, добавят се чесънът и каймата и се пържи. Прибавят се настърганите домати и виното и се оставя да поври. Прибавят се подправките. В тавичка се редят пластове сварени макарони и смес с кайма и сос. Ястието се залива със заливка от яйца, кисело мляко, настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна около 25 минути до златист загар.

Пълнено пиле с макарони
Продукти:
1 пиле, 150 гр пушени пилешки гърди, 200 гр макарони, 100 гр моркови, 1 глава кромид лук, 100 гр кашкавал, 50 гр брашно, 50 гр масло, 500 мл прясно мляко
Начин на приготвяне: Цялото пиле се сварява заедно с морковите и лука, а отделно и макароните в подсолена вода. Приготвя се сос Бешамел от маслото, брашното и прясното мляко. Макароните се разбъркват с половината от соса, нарязаните на дребно пушени гърди и кашкавала. С тази плънка се пълни пилето, залива се с останалата част от соса и се запича до златисто в умерена фурна.



Макарони с ябълки
Продукти:
1 пакет макарони, 5 ябълки, 3 яйца, 200 гр захар, 700 мл прясно мляко, 150 гр счукани орехи, 2 с.л. масло, 2 ванилии
Начин на приготвяне: Сварете макароните до готовност, след което ги отцедете. Половината от тях поставете в назмзнена тава и ги покрийте с настърганите ябълки и счуканите орехи. Отгоре добавете другата половина от макароните и ги залейте със смес, приготвена от разбитите с млякото, захарта и ванилията яйца. Залейте с разтопеното масло и запечете макароните в умерено силна фурна до зачервяване.

Вкусни рецепти от италианската кухня вижте тук.



Добави коментар