Лютото чисти дробовете

177
Лютото чисти дробовете

На пушачите

Ако не можете да се откажете от лошия навик, поне намалете вредните последици от тютюнопушенето. Последните изследвания показват, че подправки, като чили и люти чушки, помагат за прочистването на белите дробове.

Цигарите съдържат повече от четири хиляди отрови, а редица съставки са идентични на тези, които се намират в токсичните сметища. Пушенето оставя следи в белите дробове, където наред с другите токсини се натрупват и опасните катран и никотин. Лютата храна помага за разлагане на излишната слуз и катран в белите дробове, а също така помага на организма по-лесно да ги премахне.

Вижте още какво чисти отворите от белите дробове:

Вода
- минералната вода е най-доброто средство за прочистване на организма. Добрата хидратация е от решаващо значение за здравето и ускорява процеса на почистване от токсини.

Магнезий - това е минерал, който основно се препоръчва на хора, страдащи от астма. Той може да увеличи капацитета на белите дробове. Най-простият начин за въвеждане на този минерал е консумация ядки и боб.

Вижте още: 10 ползи от спирането на цигарите, за които не предполагате

Чесън и коприва - чесънът е универсална билка, която предотвратява появата на много болести, включително рак и инфекция на белите дробове, помага за изхвърлянето на токсините от организма. Копривата е богат източник на желязо и е много полезна като средство за дезинфекция на белите дробове и в борбата срещу инфекциите.

Грейпфрутът и нарът са флавоноидни плодове, които също почистват белите дробове, а действието им е сходно с това на ябълките. Нарът съдържа редица антиоксиданти, а те забавят развитието на белодробните заболявания.

Царевица - съдържа бета-криптоксантин, за който се смята, че предпазва белите дробове от рак, защото е силен антиоксидант.

Джинджифил - като естествен лек джинджифилът помага в защита от лошите заболявания. Той е още едно силно средство за изхвърляне на токсините от белите дробове, пише БГНЕС.

Вдишването с масла - препоръчва се два до три пъти седмично инхалация с етерични масла от евкалипт, мента, розмарин или мащерка. Това ще помогне по-бързо да се почистят белите дробове от токсините.Добави коментар