Летните плодове

95
Летните плодове

И лечебните им свойства

Сладките плодове са най-голямото изкушение в летния сезон. Според някои, консумацията им в големи количества е вредна, други обаче използват изцяло плодови диети за борба с наднорменото тегло. Ето кои са най-атрактивните летни плодове и за какво биха ни били полезни.

Наскоро учени от института СОЛК в Калифорния изолираха вещество в ягодите, което в бъдеще може да се концентрира в хранителна добавка за облекчаване болните от диабет, съобщи БНТ. На този етап, обаче, се препоръчва консумацията на сладкия плод.Не само ягодите са натурални лекове. Яденето на череши предотвратява риска от затлъстяване и забавя процеса на стареене.

Най-желаният летен плод - динята се оказва и най-привлекателен за горещите дни и нощи. Специалистите твърдят, че парче на ден понижава кръвното налягане, а в същото време увеличава либидото.

Кайсиите са много полезни при много случаи - и при сърдечносъдови заболявания и при бъбречни.Не трябва да забравяме обаче, че въпреки многото си лечебни свойства, плодовете трябва да бъдат съобразени с дневния хранителен режим. Например не бива, когато един обяд е богат на въглехидрати, да завършва с много сладък плод.

Сладки или кисели, плодовете са силни антиоксиданти и могат да спестят някой и друг лев в аптеката не само на почитателите на алтернативната медицина. Най-много три лева би ни струвал килограм витамини, а докато се грижим за тънката талия, ние укрепваме и нашето здраве.Добави коментар