Лесни коледни бисквитки, които да направите с децата

412
Лесни коледни бисквитки, които да направите с децата

Когато Коледа приближи, много от нас започват да планира лакомствата, които ще сложат на масата

Когато Коледа приближи, много от нас започват да планира лакомствата, които ще сложат на масата. Сега е моментът да включите и малките в подготовката на празничните бисквитки и да ни направите съпричастни към подготовката. Предлагаме ви три рецепти, които са достатъчно прости, за да могат малките да се включат.

Маслени сладки

1/2 чаша несолено масло (на стайна температура)

1/2 чаша мас/ кокосово масло

3/4 чаша захар

1 голямо яйце

1 чаена лъжичка екстракт от бадем или ванилия

2 1/4 чаши брашно

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

1/4 чаена лъжичка сол

Измерете и подгответе всички съставки. В купа с ръчен или статичен миксер смесете маслото, маста и захарта докато станат на пухкав крем. Добавете яйцето и разбийте добре, а след това екстракта от бадем или ванилия и разбийте отново.

Разбъркайте брашното, бакпулвера и солта заедно в отделна купа, след което постепенно ги добавете към сместа с масло, като бъркате докато се усвои.

Разделете тестото на продълговати парчета и шприцовайте.

Изпечете на 180 градуса за около 6 до 8 минути или докато бисквитките станат светлокафяви по краищата. Охладете на телена поставка и украсете по желание.

Бисквитки с овесени ядки и червени боровинки

1/2 килограм несолено масло

2 1/4 чаши кафява захар

2 големи яйца

2 чаени лъжички екстракт от ванилия

2 супени лъжици мляко

3 чаши фини овесени ядки

3 1/3 чаши брашно

1 супена лъжица бакпулвер

1 1/2 чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка сол

1 1/2 чаши червени боровинки (сушени)

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180 ° С. Всички съставки трябва да бъдат на стайна температура, преди да започнете.

Смесете маслото, кафявата захар и солта на ниска скорост. Добавете яйцата, ванилията и млякото и разбъркайте, докато се смесят. Пресейте брашното, содата и бакпулвера заедно в отделна купа. Смесете с овесените ядки и постепенно започвайте да смесвате мокрите и сухите съставки. Накрая добавете и червените боровинки.

Застелете тавата с хартия за печене и с лъжичка загребвайте от сместа. Оставяйте място между бисквитките, защото се разливат.

Печете 10-12 минути или докато краищата на бисквитките станат златисто кафяви. Охладете и поднесете.

Бисквитки с палец

Съставки

1 чаша масло (меко)

3/4 чаша захар

2 големи яйца (разделени жълтъци и белтъци)

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

2 чаши брашно

1/4 чаена лъжичка сол

1 1/4 чаши ядки (ситно нарязани)

1/2 чаша конфитюр

Начин да приготвяне:

Разбийте маслото до крем и постепенно добавете захарта. Добавете жълтъците, а след това и 1 ч. брашно, в което сте добавили сол. Добавете постепенно другата чаша брашно.

Охладете за 1 час или за една нощ.

Загрейте фурната до 180 градуса. Разбийте белтъците в купа. В друга, сложете ядките. Направете топченца и оваляйте в белтък, а после в ядки. Подредете на тава, покрита с хартия а печене и натиснете с палец, за да се получи вдлъбнатина.

Печете 15 минути, а след това охладете на телена поставка. Докато са меки, натиснете още малко бисквитките. След като изстинат напълнете със сладко.



Добави коментар