Коя е перфектната пица?

407
Коя е перфектната пица?

Ето как да направите типичната италианска пица за дома

Хрупкаво тънко тесто, свежи съставки и правилна подготовка: искате да разберете как да направите типичната италианска пица у дома? Тайната разкрива професионалният готвач Ханс-Петер Тушла. Има и бонус: рецепти за всеки вкус, както и луксозна версия!


За тестото: 1 килограм бяло брашно, супена лъжица фина морска сол, 15 грама мая, супена лъжица пудра захар, четири супени лъжици зехтин, 650 мл хладка вода.



Как се прави доматеният сос: 200 грама пресни или 100 грама пасирани домати, супена лъжица зехтин, чесън, сок, пипер, босилек или риган (всяко от тях на вкус).



Пресните домати се нарязват и задушават с чесън и билки в зехтин, а после се овкусяват със сол и черен пипер.



Продукти за Маргерита: 100 грама пасирани домати, 70 грама моцарела, 30 грама пармезан, зехтин и три листа босилек.




За Пеперони: 100 грама пасирани домати, 25 грама салам пеперони, нарязан на тънки резенчета, 2-3 зелени чили чушки, 60-70 грама моцарела и малко пармезан.


За вегетарианска: три гъби, една тиквичка, един домат, десет маслини, артишок, 60 грама моцарела, две супени лъжици босилеково песто, 25 грама пармезан.


За Пескаторе: 100 грама домати (може да готвите и с малко перно или вермут), 50 грама моцарела от биволско мляко, 30 грама пекорино, един домат, пеперони, шест маслини без костилки, 60 грама филе от сьомга, 100 грама скариди, 10 грама хайвер, 25 грама сметана, един лимон и три листа пресен босилек.



 



Добави коментар