Коя част от пилето е най-добре да не ядем?

374
Коя част от пилето е най-добре да не ядем?

Гастроентерологът Инна Мазко съветва да се даде предпочитание на гърдите при избора на пилешко месо

Гастроентерологът Инна Мазко съветва да се даде предпочитание на гърдите при избора на пилешко месо.

Тази част от пилето е с най-диетичното и вкусно месо. В допълнение, бялото месо съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета. А именно - хормони и антибактериални лекарства.

Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно, тъй като в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества, цитира думите на специалист порталът KP.ru.

Мазко също така отбеляза, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото от свинското или говеждото. Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Не случайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания.

Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма, посочва БГНЕС.

Добави коментар