Кой е най-добрият чай за сън? 3 рецепти, които да опитате довечера

150
Кой е най-добрият чай за сън? 3 рецепти, които да опитате довечера

Добрият нощен сън е от съществено значение за вашето здраве

Добрият нощен сън е от съществено значение за вашето здраве. Но във времена на постоянно бързане, прескачане от задача на задача и стрес, в комбинация с работа до късно и нездравословни навици, често той е химера за много  хора. Липсата на сън е причина за депресия и тревожност както при възрастни, така и при тийнейджъри, води до невъзможност за концентрация върху задачите през деня.

 За щастие има едно просто нещо, с което може да си помогнем и което ще реши всичките ни проблеми – чай. Целта е да използвате точните билки, за да си осигурите нощно блаженство.

Ето 3 чая за сън, които може да ви помогнат:

1. Чай от валериана

Този чай се използва от древни времена като средство за сън. Валериана действа като възстановява мозъчните клетки, за да произвеждат повече гама-аминомаслена киселина (GABA), химикал, който е отговорен за успокояване на нервите и облекчаване на безпокойството.

Валериановият чай лекува също тревожност и депресия, помага при хиперактивност, облекчава главоболие и мигрена

2. Тоник за сън с канела

Канелата е с високо съдържание на канелалдехид, което е причината да ви помогне да заспите през нощта. Освен това ще се погрижи за храносмилателната ви система и ще ви отпусне.

Канеленият чай има чудесен вкус и помага също да намалите риска от сърдечни заболявания, понижават нивата на кръвната захар и имат мощен антидиабетичен ефект. Освен това има благоприятно въздействие при невро-дегенеративни заболявания.


3. Билков чай ​​от лайка

Това е най-известният билков чай ​​в света и е известен в борбата с безсънието. Този чай ​​ви помага да успокоите и облекчите безпокойството и стреса, лекува мигрена, засилва имунитета и намалява стреса.Добави коментар