Коледни рецепти за сладки

291
Коледни рецепти за сладки

Може да ги направите с детето си

Знаете ли кое е едно от най-хубавите изживявания за децата в дните преди Коледа?

Украсата? Може би.

Избирането на подаръци? Възможно е!

Подготовката на коледните сладки? О, да! Последвана от вкусно похапване с чаша мляко след това!

Ето защо днес ви предлагаме няколко рецепти за красиви и ефектни сладки, които може да започнете да правите в дните преди Коледа и в които може да се включи цялото семейство.

Близалки елхи

Съставки:

100 грама масло на стайна температура, плюс допълнително за намазняване

100 грама пудра захар

1 ч. л. Ванилов екстракт

2 средни по размер яйца

100 грама самонадигащо се брашно

2 ¼ л. какао на прах

2 ¼ супени лъжици мляко

300 грама захар за айсинга, пресята

Течна боя за оцветяване на храните

Поръски за декорация

8 пръчици от близалки 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса (160 с обдухване). Намазнете 20 см тавичка или я застелете с хартия за печене.

Сложете маслото в голяма купа и смесете със захарта и ваниловия екстракт. Разбъркайте до крем. Слагайте яйцата едно по едно, като ги смесвате. Пресейте брашното и какаото заедно, добавете към купата с млякото и разбъркайте всичко заедно до гладък крем. След като всички съставки са смесени, изсипете в тавата. Печете 20 минути. Оставете блата да се охлади върху телена подложка. Нарежете на осем еднакви парчета, след което сложете по една пръчка в средата на всяко парченце.

Смесете боята за храна и пресятата пудра захар с малко вода, за да се получи глазура. Изсипете в шприц или в плик, на който сте пробили едното ъгълче. Декорирайте и украсете по желание.

Бисквитки Снежко

 Съставки:

1 доза бисквитено тесто (рецептата по-долу)

45о грама глазура ванилия

20 гумени змии

Шоколад за украса

1 опаковка малки шоколадови бонбони

Бисквитено тесто

250 грама несолено масло, нарязано, на стайна температура

⅔ чаша захар

1 ч. л. Ванилов екстракт

2 ¼ чаши обикновена брашно

¼ ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне

За да направите тестото разбийте маслото, захарта и ванилията на крем, след което добавете малко по малко от брашното, пресято с бакпулвер. Омесете меко тесто, разделете на две и приберете в хладилника, увито в свежо фолио.

След час извадете част от тестото и разточете между два листа хартия за печене до ½ см дебелина. Изрежете с помощта на формичка снежен човек. Пренесете на тава, застлана с хартия за печене и омесете бързо тестото, след което повторете процедурата докато свърши.

Печете на 160 С за около 15 минути или до леко златисто. Охладете. След като всички тави са готови и охладени, започнете да декорирате. В случая белият айсинг е основата на човечето, а гумените змии са шала. Малките бонбонки се превръщат в копчета, а ратопен шоколад е очички. Разбира се,имате свободата да използвате фантазията си и да направете по – различни снежни човеци.

Сладки бастунчета

Съставки

250 грама безсолно масло, нарязано, на стайна температура

½ чаша захар

1 ч. л. Ванилов екстракт

1¾ чаши обикновена брашно

½ чаша оризово брашно

Украса

Смес за глазура

2- 3 супени лъжици мляко

червени лентички (може да ги купите от щандовете с гумени бонбони)

червените захарни перли

Начин на приготвяне

Смесете маслото, захарта и ванилията в купа и разбийте на крем. Добавете пресятото брашно и омесете меко тесто. Разделете на две, увийте в свежо фолио и охладете за 30 минути.

Разточете едната половина между два листа хартия за печене до 1 см дебелина. Изрежете формички, подредете в така и повторете процедурата с останалото тесто. Печете на загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути или до златисто.

Разтворете глазурата в мляко и украсете с нея, лентичките и захарните перли. Оставете да изсъхне. 



Добави коментар