Кекс в яйчена черупка

126
Кекс в яйчена черупка

Да ни се услади още от вторник!

Приближава Великден и интересът към яйцата обяснимо нараства. Преди обаче да се наложи да ядем варени яйца всеки ден, предлагаме ви една любопитна идея. Да използваме яйчената черупка като съд за кексче.

Да пристъпим към действие!

Необходими продукти:
1,5 чаши брашно
¾ чаша захар
150 грама масло
3 броя яйца
½ ч.л. сода
ванилена захар на вкус



Начин на приготвяне:

1/ Внимателно направете малка дупка в горната част на яйцето. Трябва да е достатъчно голяма, за да можете лесно да налеете вътре тестото.
2/ Изпразнете яйцето от вътрешността му.
3/ Добре почистете яйчените черупки.
4/ Потопете ги в солена вода за 30 минути.
5/ След това ги сложете върху салфетка и им дайте вреде да изсъхнат.
6/ Междувременно пресейте брашното и го смесете с ванилията и содата. Разтопете маслото и добавете захар. Разбъркайте. Оставете маслото да се охлади. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте и налейте в купата с брашното. Бъркайте до получаване на еднородна смес.
7/ Вземете готовата субстанция и напълнете с нея сладкарска торбичка или щприц. Напълнете яйцата със сместа. Запълвайте максимум ¾ от вътрешността им.
8/ Сложете яйцата вэв фурната за 23 минути при температура 170 градуса.

Източник: http://make-self.net



Добави коментар